Преподаватели

·КАКВО Е ЙОГА ЗА МЕН?·

 

ЖЕНИ БЕЛ

Йога за мен е една цялостна система от знания за себепознание, личностна трансформация и усъвършенстване. Мъдрост, която осмисля и обогатява всеки аспект от живота. Древна философия, която ни дава ключа за радостен, пълноценен и удовлетворен живот. Вярвам, че добре подбрана и редовна йога практика, би могла значително да подобри качеството на живот на практикуващите, независимо от възрастта и физическото им състояние.

 

МИЛЕН МИНЧЕВ

В началото на практиката си започваш да осъзнаваш блокажите в тялото, постепенно усещаш силата, а в края наблюдаваш, как настъпва покоя и тишината в ума. Йога ни дава здраве, баланс и хармония! Чрез философията на йога можем да намерим път към нашата истинска същност, да дадем възможност да изразим себе си, да разкрием нови възможности дълбоко скрити в нас. Да бъдем част от цялото!

 

ХРИСТИНА ГРОЗЕВА

Йога е пътят, който ни води към опознаване на вътрешният ни свят. Помага да направим тялото си здраво и силно, да се освободим от ограниченията в мисленето, да открием себе си. Тя е мъдрост, приемане, даване. Или простичко казано – посредством йога ние се грижим за нашето тяло и ум, като се докосваме до нашия дух (източник), което ни зарежда с енергия и хармонизира живота ни, прави ни по- щастливи, по-спокойни и по-успешни.

 

ПЕТЯ ТЕРЗИЕВА

Йога ни предизвиква за излезем извън рамките, да надмогнем всичко онова, което смятаме по една или друга причина за невъзможно. И няма значение дали си млад, стар, дали си гъвкав, или пък не. Йога ни дава възможност за себеусъвършенстване, за себепознание. Когато навлезем по на дълбоко, докосвайки се до древните текстове осъзнаваме мъдростта в науката йога.

 

КАМЕЛИЯ ГОСПОДИНОВА

Трудно е да се опише какво йога прави и продължава да прави след всяка една практика. Тя ме дари с усещането за простор в моя вътрешен свят. Превърна тялото ми в непресъхващ извор на сили и ентусиазъм. Промени светогледа ми и го обагри в цветове , които не бях виждала в рутината. Да поема пътя на йога  и да се потапям в нея е едно от най-значимите неща,които ме съпътстват всеки ден. Там,на стелката времето спира.Има го само тук,сега и моята истинска същност. Йога е честен разговор със себе си ,след който ставам по -мъдра и умиротворена. Тя е урока,който ме учи да разбирам и обичам себе си.

 

СЛАВЯНА ХРИСТОВА

Йога за мен е любов към себе си. В началото йога е практика, после се превръща в начин на живот. Когато постигнем този начин на мислене, започваме да се идентифицираме и да  изразяваме балансираната си, оптимистична и позитивна същност и придобиваме физическо, психическо и духовно богатство и здраве.

 

СВЕТЛА ЛАЗАРОВА

Живота в неговата цялост и удовлетвореност, онази тишина, която изпълва ума с покой, смирение и хармония –  това е Йога за мен. Възможност да почерпим знание от древността, да надскочим ограниченията на ума, да останем здрави, за да сме полезни в обществото в което живеем. Аспектите и инструментите на йога, като различните асана практики, медитацията, изкачването на осемте стъпала систематизирани от Патандажали, правят това възможно.